Termeni si conditii

 1. Preambul

Site-ul www.babygift.ro apartine si este administrat de S.C Trendy Baby Gift S.R.L (denumita in continuare Babygift).

Folosirea in orice mod a site-ului se supune Termenilor si Conditiilor Generale si implica acceptul explicit al acestora in versiune afisata pe site. Babygift isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara preaviz.

 1. Definitii

„Bunuri si servicii ”    inseamna orice produs sau serviciu comercial care se ofera Clientului de catre Babygift.ro, inclusiv publicarea Ofertei, preluarea Comenzilor, selectarea si livrarea Produselor.

Client”           inseamna persoana fizica majora sau persona juridica ce achizitioneaza unul sau mai multe Produse de la Vanzator, prin inregistrarea unei comenzi online pe site-ul www.babygift.ro.

Contract”      inseamna contractul incheiat la distanta intre Vanzator si Client referitor la Comanda si livrarea Produselor, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientului.

Comanda”    inseamna o comanda plasata de un Client pe site-ul www.babygift.ro cu privire la produsul/produsele selectate de Client.

„Cont”   inseamna sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

„Campanie”    inseamna acțiunea de a expune în scop comercial, un numar finit de bunuri și/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada de timp stabilita de Vanzator.

„Comentariu”  inseamna o apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

„Drepturi de proprietate Intelectual”      inseamna toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

„Babygift” inseamna persoana juridica TRENDY BABY GIFT S.R.L., (Vanzatorul) care opereaza magazinul on-line www.babygift.ro;

Babygift.ro”     inseamna programul software conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic (computer sau echipament mobil de tipul smartphone / tableta) si care este pus la dispozitia Clientilor  de catre Vanzator, in functie de politicile de afaceri ale Vanzatorului, prin intermediul paginii de internet www.babygift.ro („Babygift.ro” sau „Site-ul”). Prin accesarea Site-ului se vor putea incheia raporturi juridice intre Vanzator si Clienti, in temeiul carora Clientii vor putea plasa comanzi pentru achizitionarea unuia sau mai multor Produse de la Vanzator si care vor fi livrate Clientilor.

„Newsletter”  inseamna mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

„Oferta”          inseamna gama de produse oferite spre vanzare de catre Vanzator prin intermediul site-ul www.babygift.ro

„Platforma Babygift”/ „Platforma”     inseamna website-ul www.babygift.ro unde sunt oferite Serviciile Vanzatorului.

„Pretul” inseamna contravaloarea produselor comandate de client afisate pe site-ul www.babygift.ro.

„Produs” sau „Produse”        inseamna produsul/produsele oferite spre vanzare de catre Vanzator, care sunt listate in platforma Babygift si care pot fi achizitionate de Client si livrate acestuia de catre Vanzator, prin plasarea unei comenzi acceptate de Vanzator prin intermediul site-ului Babygift.ro.

„Review”  inseamna o evaluare scrisa de catre deținatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de catre producator.

„Utilizator” inseamna orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe  site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

„Serviciul” inseamna serviciile comerciale si/sau activitatile care se ofera Clientului de catre Babygift.ro, inclusiv publicarea Ofertei, preluarea Comenzilor, selectarea si livrarea Produselor.

“Tranzacție”    inseamna incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun și/sau Serviciu de catre Babygift.ro, Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. Scopul magazinului online Babygift.ro

Site-ul www.babygift.ro permite Clientilor sa comande si sa achizitioneza produsele comercializate de Vanzator, cu respectarea termenilor si conditiilor mentionate in prezentul document.

In acest scop, intre Vanzator si Utilizatorii Site-ului (Clienti) se incheie un contract de vanzare-cumparare, in temeiul caruia Vanzatorul vinde, iar Clientul achizitioneaza Produsele comandate direct din platforma Babygift.ro.

Site-ul Babygift.ro poate fi utilizat in vederea plasarii de comenzi numai de catre Clientii care indeplinesc cumulativ urmatoarele cerinte:

 • accepta Termenii si Conditiile de utilizare;
 • accepta ca Vanzatorul sa prelucreze datele lor cu caracter personal necesare in scopul crearii contului de utilizator si emiterii de comenzi pentru Produse (cum ar fi nume, prenume, numele de utilizator, adresa de e-mail, adresa de livrare, numarul de telefon si alte date de contact, etc.).
 • cookies?

 

 1. Drepturile de proprietate intelectuala

4.1. Continutul site-ului www.babygift.ro (precum: logo, simboluri comerciale, imagini, texte, grafice, elemente de grafica WEB, scripturi, softwear, orice informatie aflata pe acest site si accesata prin orice tip de echipament electronic sau transmisa cumparatorului de catre Babygift prin orice mijloc de comunicare disponibil etc.) este proprietatea exclusiva a Babygift si a partenerilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe, de legile privind proprietatea intelectuala si industriala si de orice alt act normativ incident.

4.2. Babygift permite un acces limitat pe site, in interes personal. Actiuni precum reproducerea, vinderea, exploatarea etc. site-ului in orice mod si fara acordul Babygift sunt strict interzise.

 1. Exonerarea de raspundere

5.1. Babygift nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau email-urile trimise de la www.babygift.rosunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Babygift fiind libera de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea / accesarea / vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

5.2. Babygift nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru prejudiciile produse de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate pe site, care nu se datoreaza culpei sale.

5.3. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu. Babygift depune toate eforturile posibile pentru a afisa corect caracteristicile produselor, inclusiv compozitia si culorile acestora. Totusi, in functie de sistemul informatic al cumparatorului, fotografiile pot prezenta usoare diferente fata de produsele ce vor fi efectiv livrate.

5.4. Babygift nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii lor.

5.5. Babygift nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, Babygift nu raspunde pentru erorile de securitate ale serverului care gazduieste site-ul.

 1. Politica referitoare la protectia datelor cu caracter personal

6.1. Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul GDPR) si a legislatiei aplicabile in Romaniei privind protectia datelor cu caracter personal, Babygift are obligatia de a prelucra datele personale furnizate de cumparator, in conditii de siguranta, in mod transparent si informat.

6.2. Babygift isi rezerva dreptul de a modifica aceasta politica oricand, atunci cand apar modificari in activitatile prin care sunt prelucrate datelor cumparatorilor sau pentru a se conforma obligatiilor legale. Aceste modificari vor fi publicate pe site, motiv pentru care este indicat ca aceasta sectiune sa fie consultata periodic.

6.3. (1) Trendy Baby Gift S.R.L, persoana juridica romana, cu sediul social în Ilfov, Comuna Tunari, Str. 1 Decembrie, Nr.  144-148, camera 1, Judetul Ilfov, Cod Unic de Inregistrare: 43146167, avand numar de inregistrare la Registrul Comertului: J23/4597/2020,  proprietara a site-ul www.babygift.ro este operatorul datelor cumparatorului atunci cand prelucreaza datele acestuia cu caracter personal.

(2) Babygift poate fi contactata oricand in legatura cu prelucrarea datelor personale, la adresa de e-mail hello@babygift.ro, cu mentiunea « in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor ».

6.4. Babygift colecteaza si prelucreaza doar datele necesare pentru a oferi cumparatorului un serviciu ireprosabil atunci cand plaseaza o comanda pe site-ul Babygift.

6.5. Datele cu caracter personal sunt colectate direct de la cumparator, prin urmare acesta are controlul deplin asupra informatiei pe care vrea sa o comunice.

6.6. (1) Completarea de catre cumparator a formularului de pe site, la momentul plasarii unei comenzi echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca datele astfel introduse sa fie incluse in baza de date a www.babygift.ro si prelucrate de Babygift si de colaboratorii sai (IT, contabilitate, curierat etc.).

(2) Cu titlul de exemplu, cand cumparatorul plaseaza o comanda, Babygift primeste urmatoarele informatii: produsele dorite, adresa de e-mail, numele si prenumele, numar de telefon mobil, adresa de livrare, metoda de plata etc.

(3) Refuzul furnizarii datelor solicitate la momentul plasarii comenzii, determina imposibilitatea onorarii comenzilor.

6.7. (1) Datele personale sunt prelucrate in urmatoarele scopuri:

 1. pentru prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
 2. pentru solutionarea anularilor sau a oricarei problemele legate de o comanda;
 3. pentru returnarea produselor conform prevederilor legale;
 4. pentru rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
 5. pentru a putea raspunde la intrebarile cumparatorului / potentialilor cumparatori in legatura cu o comanda sau cu produse de pe site-ul Babygift;
 6. pentru transmiterea ofertelor personalizate, a informatiilor si a altor alerte cu continut comercial (newsletter);
 7. pentru imbunatatiea serviciilor;
 8. pentru apararea intereselor legitime ale Babygift si protejarea activitatii sale comerciale.

(2) Unele operatii, aferent scopurilor mentionate mai sus, sunt impuse de legislatia aplicabila, precum cea fiscala si contabila.

(3) Comunicarile de marketing se fac exclusiv in baza consimtamantului cumparatorului, exprimat la momentul abonarii la newsletter-ul Babygift. Acordul poate fi revocat in orice moment, cu efect pentru viitor.

6.8. Babygift stocheaza si prelucreaza datele cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

6.9. (1) Datele cu caracter personal nu vor fi transmise niciunei alte companii, persoane sau organizatii, sub rezerva apararii intereselor legitime ale Babygift, a obligatiilor legale ce impun o astfel de comunicare si in cazul in care exista un acord al cumparatorului in acest sens.

(2) Babygift depune eforturi rezonabile pentru a se asigura ca accesul tertilor, persoane juridice, la datele cumparatorului se realizeaza in conformitate cu prevederile legale.

6.10. (1) In cazul in care cumparatorul a optat pentru plata online cu cardul, procesarea datelor cardului se va face pe serverele Bancii ING/ Netopia.

(2) Datele cardului sau de plata nu vor fi accesibile Babygift si nici nu vor fi stocate de catre Babygift sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia care autorizeaza tranzactia sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de identificare a cardului.

6.11. Babygift nu prelucreaza datele minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

6.12. (1) Ca regula generala, Babygift stocheaza datele cu caracter personal ale cumparatorilor pana la indeplinirea scopurilor pentru care acestea au fost colectate, sau, dupa caz, atat timp cat cumparatorul are un cont de client pe site-ul Babygift.

(2) Cumparatorul poate oricand solicita stergea anumitor date sau inchiderea contului. Aceasta solicitare va fi onorata, sub rezerva obligatiilor legale.

6.13. (1) Babygift asigura securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

(2) Cu toate acestea, transmiterea informatiilor prin Internet nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de terti neautorizati. Babygift nu poate fi tinuta drept responsabila pentru astfel de situatii, care nu intra sub controlul sau.

6.14. (1) Regulamentul GDPR prevede drepturile pe care le are cumparatorul in legatura cu datele sale personale. Astfel cumparatorul:

 1. poate solicita accesul la datele sale;
 2. poate solicita corectarea greselilor;
 3. poate solicita incetarea sau se poate opune la prelucrarea datelor sale cu caracter personal;
 4. poate adresa o plangere autoritatii de supraveghere competente sau poate formula o cerere de chemare in judecata in fata instantelor;
 5. poate solicita stergerea datelor sale cu caracter personal;
 6. poate cere restrictionarea prelucrarii datelor sale si
 7. poate cere portabilitatea datelor sale.

(2) Pentru exercitarea drepturior sale, cumparatorul poate contacta Babygift folosind datele de contact mentionate mai sus.

(3) Datele de contact ale autoritatii romane de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt urmatoarele:

Autoritatea Natonala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: 0318.059.211 / 0318.059.212

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

(4) Fara a afecta dreptul cumparatorului de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, Babygift invita cumparatorul sa o contacteze in prealabil pentru solutionarea pe cale amiabila a oricarei probleme.

6.15. (1) Pentru o buna functionare, site-ul foloseste cookie-uri.

(2) Cookie-ul este un fisier de text de mici dimensiuni pe care un site il salveaza in calculatorul sau pe dispozitivul mobil folosit pentru a accesa respectivul site. Cookie-urile ajuta la retinerea, pentru o perioada de timp, a actiunilor si preferintelor cumparatorului, ca de exemplu limba, datele pentru conectare, optiuni de vizualizare, astfel incat nu mai trebuie reintroduse ori de cate ori cumparatorul revine pe site sau se navigheza de pe o pagina pe alta.

(3) Site-ul www.babygift.ro utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza web apartinand Google Inc., cu extensia “_anonymizeIp()”, adresele IP fiind prelucrate in continuare numai prescurtat, pentru a exclude o referire directa la persoane. Modulele cookies utilizate de Google Analytics permit analizarea accesarii site-ului.

(4) Cookie-urile pot fi controlate si / sau sterse. Pentru detalii, cumparatorul poate consulta site-ul www.aboutcookies.org. Cumparatorul are posibilitatea de a sterge toate cookie-urile din calculator si de a seta majoritatea browserelor ca sa blocheze plasarea acestora. Este posibil ca urmare a acestei operatiuni sa fie necesara o setare manuala a unor preferinte de fiecare data cand este vizitat un site. Exista si posibilitatea ca unele servicii sau optiuni sa nu functioneze.

(5) La momentul accesarii site-ului www.babygift.ro, se va afisa un banner informativ cu privire la folosirea cookie-urilor. Navigand in continuare pe site, cumparatorul isi exprima acordul pentru folosirea cookie-urilor, conform Regulamentului GDPR.

 1. Plasarea comenzii

7.1. Cumparatorul poate efectua o comanda pe site prin adaugarea produselor dorite în cosul de cumparaturi, finalizarea comenzii efectuandu-se la momentul platii prin una dintre modalitatile indicate la punctul 8.3

7.2. (1) Pentru plasarea unei comenzi pe www.babygift.ro, cumparatorul este obligat sa foloseasca o adresa de email valida.

(2) Babygift poate refuza comanda in situatiile in care constata folosirea de catre cumparator a unor informatii neconforme cu realitatea.

7.3. Prin plasarea comenzii, cumparatorul accepta fara obiectiuni acesti Termenii si Conditiile Generale de utilizare a site-ului, valoarea lor fiind aceeasi cu cea a unui contract valabil incheiat.

7.4. Din cauza timpului foarte scurt de procesare a comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra unei comenzii deja plasate.

 1. Pretul si Plata produselor

8.1 Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in LEI si includ toate taxele aplicabile. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile Bunurilor si/sau serviciilor.

In preturile produselor peste 200 ron, afisate pe site sunt incluse costurile de livrare.

8.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta cauzata de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la comanda intarziata, transmisa gresit etc.). Cumparatorul este responsabil pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in formularul de pe site.

8.3 Produsele comandate pot fi achitate utilizand urmatoarele metode de plata:

 • ramburs direct la curier, la primirea coletului, valabila pe teritoriul Romaniei.
 • Plata online (cu card bancar), ceea ce presupune ca in momentul finalizarii comenzii, Clientul va fi redirectionat catre un server de plata al unui tert, unde va completa informatiile referitoare la plata. Informatiile vor fi verificate, comanda confirmata si pretul de achizitie se va retrage din contul bancar al Clientului.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Ulterior achitarii contravalorii Produselor comandate si livrare/transport, statusul comenzii in Paltforma va fi acela de „Comanda finalizata”.

 

 1. Politica de livrare

9.1. (1) Babygift livreaza pe intreg teritoriul Romaniei in termen mediu de 1-2 zile lucratoare, pana la maxim 5 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Termenul maxim de livrare de 5 zile , poate ajunge in perioadele de sarbatori ale anului. Livrarea comenzilor se va efectua printr-un serviciu de curierat ales de Babygift. Livrarea comenzii se va realiza in conformitate cu termenii si conditiile de livrare ale respectivului serviciu de curierat. La momentul livrarii, este obligatorie prezentarea unui act de identitate.

(2) Babygift ofera livrarea gratuita in Romania a comenzilor cu valoare de minim 200 RON.

(3) Babygift poate livra si in alte tari din Europa. Pentru livrari in afara Romaniei, cumparatorul este rugat sa contacteze Babygift prin email hello@babygift.ro. Conditiile de livrare vor fi stabilite in fiecare caz in parte de Babygift, unilateral sau impreuna cu colaboratorii sai, si vor fi comunicate cumparatorului, prin orice mijloc de comunicare, inaintea plasarii comenzii.

9.2. Babygift poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara posibilitatea pentru cumparator sa poata pretinde daune, pentru situatii precum, fara a se limita la: esuarea / invalidarea tranzactiei online, neacceptarea cardului cumparatorului, date incomplete sau incorecte ale cumparatorului.

9.3. In cazul in care ulterior plasarii si platii unei comenzi se constata indisponibilitatea unui produs, sau in situatia in care o comanda nu poate fi onorata din motive tehnice ori neconformitati constatate la momentul expedierii, cumparatorul va fi notificat prin email la adresa furnizata la momentul plasarii comenzii si va primi inapoi banii incasati deja de Babygift, fara alte despagubiri.

 1. Facturare

10.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Babygift va emite o factura pentru produsul / produsele comandat(e), obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

10.2. Facturile se vor transmite cumparatorului prin email-ul mentionat de acesta la momentul plasarii comenzii.

 1. Garantia

11.1. Babygift nu furnizeaza nicio garantie de niciun fel. Singurele garantii furnizate sunt, daca este cazul, cele furnizate de partenerii sai.

11.2. Prospectele care insotesc produsele, cand este cazul, sunt emise de Babygift.

11.3. Babygift nu poate fi tinuta drept responsabila pentru deteriorarea produsului in timpul transportului si / sau eventuale pagube de orice fel pe care cumparatorul sau o terta persoana le-ar putea suferi dupa livrarea produsului / produselor.

11.4. Babygift nu isi asuma raspunderea pentru pagube aparute ca urmare a folosirii in orice mod a produsului / produselor achizitionat(e) prin intermediul site-ului www.babygift.ro.

 1. Receptia produselor

Cumparatorul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre curier la livrarea produsului / produselor comandat(e), la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre acesta / acestea (denumire produs(e), cantitate, pret).

 1. Politica de retur

12.1. Potrivit OUG nr. 34/2014, cumparatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea comenzii sa returneze produsul / produsele comandat(e). Cumparatorul se obliga sa notifice Babygift in scris, prin email hello@babygift.ro,  asupra intentiei de a returna produsul / produsele achizitionat(e), fara obligativitatea invocarii unui motiv anume. In caz contrar, Babygift poate refuza returul produsului / produselor.

12.2. Babygift are obligatia sa returneze contravaloarea produsului / produselor in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului / produselor returnat(e).

12.3. Informatiile necesare care trebuie furnizate Babygift pentru retur:

 • nume, prenume
 • adresa postala
 • adresa de email
 • numarul de telefon
 • numarul comenzii
 • modalitatea de plata dorita (datele contului bancar)
 • motivul returului (optional; informatia va fi folosia pentru imbunatatirea serviciilor).

12.4. Livrarea returului se va face printr-un serviciu de curierat ales de cumparator, iar toate taxele de transport vor fi suportate de cumparator.

Adresa pentru trimiterea returului:

TRENDY BABY GIFT S.R.L

Ilfov, Comuna Tunari, Str. 1 Decembrie, Nr.  144-148, camera 1,

12.5. (1) Suma aferena returului va fi rambursata cumparatorului prin virament bancar.

(2) Rambursarile vor reprezenta pretul platit de cumparator, excluzand costurile de transport (cu exceptia articolelor defecte).

12.6. Produsul / produsele returnat(e) trebuie sa fie in aceeasi stare in care a / au fost trimise de Babygift, sa fie ambalat(e) in ambalajul original, etichetele de identificare sa fie atasate de produs(e) si sa fie insotit(e) de documentele originale. Babygift nu isi asuma raspunderea pentru daunele aparute in timpul transportului si nici pentru produsul / produsele pierdut(e).

12.7. La returul produsului / produselor, Babygift realizeaza o verificare a starii acestuia / acestora si decide asupra restituiri contravalorii produsului / produselor.

12.8. In conformitate cu legea in vigoare, Babygift isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor precum cele:

 1. susceptibile a se deteriora;
 2. sigilate si care au fost desigilate de cumparator;
 3. care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii si / sau din motive de  igiena.

12.9. In cazul in care la livrare cumparatorul constata ca produsul / produsele este / sunt nefunctional(e) sau prezinta vicii de fabricatie, cumparatorul poate cere inlocuirea acestuia / acestora sau returnarea imediata a sumelor deja incasate de Babygift, fara alte despagubiri. In acest scop, cumparatorul trebuie sa notifice in scris Babygift, prin email hello@babygift.ro  in termen de 48 de ore de la primirea comenzii.

 1. Campanii promotionale (coduri de reducere, reduceri procentuale, concursuri cu cadouri, giveaway etc.)

Codurile promotionale=coduri de reducere=coduri de discount

13.1. (1) Reducerile oferite de Babygift prin orice modalitate functioneaza exclusiv conform regulamentului astfel cum va fi stabilit de Babygift, unilateral sau in colaborare cu unii dintre partenerii sai. Respectivul regulament va face parte integranta din Termenii si Conditiile Generale.

(2) In cazul in care apar contradictii intre Termenii si Conditiile Generale si regulamentul unei promotii, acesta din urma va prevala.

(3) Regulamentul fiecarei campanii promotionale va fi facut cunoscut cumparatorului prin mijloacele de comunicare alese de Babygift.

13.2. (1) Promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile respectivei campanii promotionale, sunt plasate in perioada de valabilitate a acesteia si in limita stocului disponibil.

(2) Babygift nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie.

(3) Babygift poate retrage campania promotionala sau modifica regulamentul fara notificare prealabila.

13.3. Fiecare voucher este identificat cu un cod de reducere si este valabil numai daca este folosit pe site-ul www.babygift.ro.

13.4. Ca regula generala, codurile de reducere pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii comenzii. Aceste coduri nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea unei comenzi dupa ce aceasta a fost plasata sau a unei comenzi din trecut. Un cod de reducere nu se poate utiliza pentru a plati taxele de livrare.

13.5. Reducerea este specificata pe voucher sau in regulamentul respectivei campanii promotionale.

13.6. Voucherele continand coduri de reducere nu sunt destinate revanzarii, nu pot fi convertite in bani, nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse.

13.7. Tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

 1. Forta majora

14.1. Niciuna din partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora.

14.2. Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta parte in termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens.

14.3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract, fara ca vreuna din parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 1. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

15.1. Prezentul contract va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana.

15.2. (1) Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul contract.

(2) In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

 1. Dispozitii finale

16.1. Prevederile acestor Termeni si Conditii Generale se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Babygift si cumparator.

16.2. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de motiv, respectiva clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

16.3. Orice reclamatie privind calitatea produselor, livrare sau plata va fi adusa la cunostinta Babygift de cumparator, in termen legal, pentru solutionarea problemei sesizate.

16.4. Valoarea maxima a obligatiilor Babygift fata de orice cumparator in cazul neindeplinirii obligatiei de livrare sau a livrarii necorespunzatoare, ca urmare a culpei stabilite in sarcina Babygift, este egala cu valoarea sumelor incasate de Babygift de la respectivul cumparator, fara alte despagubiri.

16.5. Orice manifestare a unui comportament contrar legii (cum ar fi comentarii cu caracter ilegal, spam-uri etc.) va fi eliminata din continutul site-ului si raportat organelor abilitate.

16.6. In cazul unor divergente intre versiunile lingvistice, prevaleaza textul in limba romana.